Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan i New York Frihetsgudinnan i New York

Upptäck de berömda och historiska öarna i New York med en båttur till Ellis Island och Frihetsgudinnan, egentligen "Liberty Enlightening the World" ("Frihet upplyser världen") på Liberty Island. Båtturen kombineras med en guidad tur till fots på båda öarna och börjar tidigt på morgonen från Midtown Manhattan. Under 5 timmar har du chans att upptäcka staden och dess historia som aldrig förr.

Frihetsgudinnan har underst en grund på 47 m och sedan är själva statyn på 46 m, alltså totalt nästan 93 m! Den var en gåva från Frankrike till befolkningen i USA på 100-årsdagen för självständigheten. Avtäcktes 28/10 1886 av Frederick Bartholdi, en fransk skulptör. Ut till Frihetsgudinnan åker man med färja från The Battery, södra udden av Manhattan.
Rundturen startar på Midtown Manhattan, där en guide möter upp och tar dig till färjan vid Battery Park. Först till Frihetsgudinnan med information om konstruktion och renovering av en av världens mest kända monument. Turen fortsätter sedan till Ellis Island, entré för immigranter en gång i tiden. Det är uppskattat att ca 12 miljoner immigranter passerade via Ellis Island och det utgör i dagsläget ca 50 % av den amerikanska befolkningen. Kanske kan du spåra dina förfäder? Det har jag gjort.